Üdvözöllek a Wellgold világában!  Well Gold Kft.   +36-30/55-243-77  +36-30/22-62-478   Biztonság a bizonytalan időkben is!

Befektetési arany
Aranyrudak
Hírlevél
Neve:
E-mail cím:
Napi arany árfolyam
USD/uncia
30 napos

További grafikonok ...

1 Euró = Ft

Ha azt szeretnéd, hogy más ne tudjon róla, hogy vettél aranyat, akkor jó helyen jársz!

 

 

Mikor érdemes aranyat venni? Itt a válasz

Az aranyat sokan gondolják jó befektetésnek, hiszen nem csak ékszerként és pénzügyi tartalékként, hanem az iparban is sokfelé használják. Ezen tulajdonságai teszik a befektetők körében igen népszerűvé. Hogy megtudja, hogy mit érdemes most az arannyal kezdeni, olvasson tovább!

Forrás: 2012. április 17., kedd 14:55   (NAPI Gazdaság) A teljes cikkért kattintson ide!

El kell inflálni a világ adósságát?!

Az államadósság olyan mértékűre nőtt a világgazdaságban, hogy annak leépítése a fenntartható növekedés mellett legalább 20 évig tartana. Erre viszont senki nem ad időt - véli Inotai András, a VKI igazgatója. Magyarországnak a nagyobb hozzáadott értékű termékek létrehozása felé kell elmozdulnia.

Forrás: 2012. február 2., csütörtök 9:50   (NAPI Gazdaság) A teljes cikkért kattintson ide!

 

A Fed az idén sem okoz meglepetést, az arany száguld

Készült: 2012. január 26. csütörtök, 08:47
A Fed nyíltpiaci tanácsa szerdai ülését követően jelezte: nemhogy idén év közepéig, de várhatóan 2014 végéig sem változtat majd az Egyesült Államokban irányadó bankközi kamatrátán. A Fed gazdasági helyzetértékelése az előző hónapokhoz képest nem változott, a beruházások üteme továbbra is lassú, a munkanélküliség még mindig magas, az infláció miatt pedig nem kell aggódni. A Fed szerint 2 százalékos GDP-növekedés várható idén az USA-ban, szemben a 3 százalékos Wall Street-i konszenzussal.

A Fed kommunikációs hadjáratának fő célja a hosszú lejáratú amerikai államkötvények hozamainak letörése. A jegybanki feladatokat ellátó testület egyéb eszközök híján, és a pénzpumpa újbóli beindítása nélkül már csak a transzparencia növelésével tud hatni a piacokra. A MarketWatchnak nyilatkozó szakértők szerint továbbra sem kizárható egy újabb mennyiségi lazítás, a QE3 beindítására akár már a következő ülésen utalhat Ben Bernanke.

A befektetők a Fed döntésére reagálva elsősorban az aranybefektetéseket vették célba, az év eleje óta kiemelkedően teljesítő eszköz több mint 2 százalékkal unciánként 1700 dollár fölé drágult.

Az arany, tömbben befektetés, ékszerben nem.

Az ékszerarany nem, csak a tömbarany, az arányérme az, ami hosszú távú befektetést jelent, hiszen az ékszerarany - esetleg gyorsan csökkenő - értékét a divat határozza meg.

Befektetési céllal igazán tömb aranyat érdemes vásárolni, amire már akár„ részletekben" is van lehetőség.

A befektetési célú nemesfém kereskedelem engedélyhez kötött, mint ahogy minden nemesfémből készült ékszer, díszmű és egyéb tárgy. Az engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatósága adja ki.

 

A befektetési célú aranyat a általános forgalmi adóról szóló törvény határozza meg. Eszerint az ilyen arany legalább 995 ezrelék, vagy azt meghaladó tisztaságú, a nemesfémpiacokon elfogadott, de legalább egy grammot meghaladó súlyú, rúd vagy lemez formájú arany. Az 1.800 után vert aranyérme is befektetési arany, ha anyaga legalább 900 ezrelék vagy azt meghaladó tisztaságú és az érmét kibocsátó államban törvényes fizetőeszköz, vagy az volt, feltéve, hogy az érme értékesítésének szokásos piaci ára legfeljebb 80 százalékkal haladja meg az érme aranytartalmának nemesfémpiacokon kialakult szabadpiaci értékét. Még egy esetben beszélhetünk befektetési aranyról, ha az szerepel az Európai Unió úgynevezett Héa-irányelv 345. cikke szerint közzétett érem listán. Ez az irányelv az áfa-mentességet rögzíti.

 

A befektetési célú aranyat nem is kell fémjelezni, sem névjelezni, azaz hatóságilag igazolni. A hatóság az ilyen arany tárgy esetében csak a kereskedési jogosítvány és a feltüntetett nemesfémtartalom meglétét ellenőrzi, az értékesítés folyamatát azonban nem.

Forrás: FN.hu, MTI